selvtillit

Selvtillit kan handle om arbeid, skole eller sosiale sammenhenger. Selvtillit kan variere fra dag til dag og kan endres gjennom bekreftelse utenfra. Selvtillit kan trenes opp. 

Nå skal jeg ikke ta meg selv i utgangspunkt, men jeg synes det er kjempedumt at så mange tenåringer (spesielt jenter) har dårlig selvtillit. Enkelte sier, om seg selv, at de er feit, stygg, stor nese, for tykke lår og klarer å ramse opp kjempemange negative ting ved seg selv. Hadde det ikke vært mye bedre om alle hadde hatt helt grei selvtillit, og vært fornøyd med utseendet sitt? Slik at alle kunne følt seg vel?

Noe jeg har lært er at man skal se på seg selv i speilet, og si minst 10 positive ting om seg selv. Se vekk fra alt negativt. Det skal visstnok hjelpe. Jeg tror man kan få en mye finere hverdag om man føler seg vel. Jeg har selv erfart at man ikke skal sammenligne seg med andre. Veldig mange gjør det, og det hjelper virkelig ikke!

En skal ta til seg alle positive komplimenter, virkelig! Ikke bli for opphengt i hva andre mener. En må leve med å ikke bli likt av alle. Så om du får kritikk eller en negativ kommentar for noe. Bare glem det, og kom over det. Ikke heng deg opp i det. 

Om en har selvtillit, tør man å være seg selv, og lar ikke frykten for hva andre tenker gå inn på seg. Man "flyter" nok lettere gjennom livet med høy selvtillit, enn med lav. Det er synd at man mister mange muligheter fordi man ikke tør. Man kan også slutte å være overfladisk, og tenke mer på personlighet! Det er jo selvfølgelig det aller, aller viktigste. Det er personligheten som teller. Er det noe man kan endre på? Alle har nok noe de vil endre på med personligheten. Det kan også jobbes med. Tenk også gjennom, og ta vare på de gode egenskapene du allerede har som person. 

Vær fornøyd med deg selv! Livet er kort.  

8 kommentarer

dopheim

01.feb.2012 kl.20:05

bra skrevet matheus <3

Linn

01.feb.2012 kl.20:07

kjempe bra skrevet! :)

Dagny ¢¾

01.feb.2012 kl.21:37

bra innlegg :)

StineTh0msen

01.feb.2012 kl.21:51

Utrolig bra skrevet :))

anniken rebne -

01.feb.2012 kl.22:03

flinkaaa <3

Caroline Sivertsen

01.feb.2012 kl.23:43

flink du er! dette er et av de få blogg innleggene jeg faktisk har tatt meg tid til å lese gjennom :-)

julie fuglum'

02.feb.2012 kl.16:56

Så bra skrevet! <3

benedicte nygård veland

05.feb.2012 kl.01:10

Er så enig. Jeg har selv god selvtillit, men har en del venner som sier opp igjen og opp igjen negative ting om seg selv. Men komplimenter kan hjelpe også :-)

Skriv en ny kommentar

mathea

mathea

14, Bergen

Kategorier

Arkiv

hits