min blinde side

Endelig kommer dette innlegget jeg har lovet dere så veldig lenge. Av en eller annen grunn er det kjempemange som har spurt, og lurer på masse rundt dette med at jeg ikke har syn på mitt venstre øye. Noe som bare er koselig at dere bryr dere ♥

Det begynte for halvannet år siden. Min søster, pappa og jeg satt på en restaurant i byn, og mens vi satt og ventet på maten, merket jeg at jeg ikke så noe når jeg satt med hånden foran det høyre øyet. Jeg sa straks i fra om det, men det var vel litt vanskelig å tro for dem, siden det kom så plutselig. De småtestet meg litt mens vi satt der, om hva jeg kunne se osv. 

Når jeg kom hjem til mamma senere, fortalte jeg det til henne også. Tror hun også hadde vansker med å tro meg, hadde vel egentlig ikke så lyst å tro det heller. Etter noen dager, gikk jeg til optiker, han sa jeg hadde et øye som ikke ble "brukt" nok. Han gav meg en henvisning til lege, og neste dag var jeg hos legen. Det viste seg at optikeren tok feil. Legen var redd for at jeg hadde fått hjernesvulst, og jeg ble sendt akutt til Haukeland. Der ble vi sittende i flere timer, og vi var der mange dager på rad, mens de skulle finne ut hva som var galt. 

Etter en stund, trodde professorene og legene som hadde prøvd en stund å finne ut av dette, hva det var. Det viste seg å være en sykdom, som heter "toksoplasmose". Det er et slags kattevirus. Nesten alle har dette viruset. Men det er veldig sjelden at det slår ut i en infeksjon. Jeg har fått infeksjon tre ganger. To ganger på det venstre (ene gangen midt i synshinnen) og en gang på det høyre. Håper på at det ikke kommer flere ganger, jeg har gått på sterk antibiotikakur for håpets skyld. Heldigvis kan man ikke se noen forskjell på øynene. 

Betydningen for meg, er blitt mye bedre. I begynnelsen slet jeg litt med hele greien. Jeg var jo masse på sykehuset, som gjorde at jeg falt litt ut av skolen osv. Det var vanskelig å lese, hadde masse og ofte vondt i hodet, også gikk jeg ofte i ting (hahha) fordi det var vanskelig for meg å måle avstander. Men alt dette har blitt så veldig mye bedre nå. Jeg klarer meg fint i forhold til dette. Litt for mye lesing, gjør litt vondt i hodet pga anstrenging, men ellers legger jeg ikke så mye merke til det. 

Folk rundt meg er kanskje litt forsiktig med å snakke om det osv. Men nei, jeg tenker ikke over det. Jeg og venner tuller med det ofte. Det eneste som går innpå meg er når folk skriver at man ikke kan bli kjent med meg pga det? Det synes jeg er forbanna tragisk, rett og slett. 


Hvordan er det å være blind, merker du noe forskjell når du sminker meg? Dette er et av de største problemene mine.. Hahah. Det kan være vanskelig å sminke seg, hvis jeg for eksempel må lukke det høyre øyet eller noe sånt. 

Får du hjelp til noe når du er blind? Trenger ikke noe ekstra hjelp, akkurat. Jeg er jo ikke helt blind. Jeg har jo fortsatt mitt høyre øye. 

Kan du lage videoblogg om øyet ditt? Desverre, det får holde med dette dramatiske innlegget mitt. 


Jeg gjorde dette kun siden så mange har spurt. Følte det ble litt dramatisk, men skulle jeg først skrive et innlegg, velger jeg å være ærlig. Håper dere som gadd å lese dette, fikk svar på det dere lurte på!

 

11 kommentarer

vilde

09.03.2012 kl.23:50

uff :( stakkars deg! bra at du hadde ''guts'' til å skrive om det!

Emilie Kamp

10.03.2012 kl.00:07

i love you <3

Cassandra

10.03.2012 kl.10:37

Uff, håper du blir bedre på det! :-)

en gutt

10.03.2012 kl.15:31

føler med deg, og vil ikke rippe opp i noe, men du vet at du aldri får lappen, sant? du har mistet dybdesynet ditt, og p.g.a dette vil du aldri komme igjennom den medisinske sjekken før oppkjørings prøven... lykke til! <3

Kristin

10.03.2012 kl.17:27

At noen ikke vil være venn med fine deg bare fordi du er blind på det ene øyet er sykt, for alt jeg vet ville jeg elsket å være venn med deg, du virker så gøyaal haha ♥

Ida Schive og Silje Engeberg

10.03.2012 kl.21:11

Det at folk ikke vil eller kan bli venn med deg fordi du er blind på det ene øyet er helt utrolig tragisk, for du er jo så utroolig nydelig og virker utrolig snill! utrolig bra skrevet :-)

Karoline

10.03.2012 kl.22:38

Å respekt til deg! Syntes sykt synd på deg! At noen ikke ville hvert venn med deg på grunn av at du er blind på det ene øyet, er jo idiotsikt. Du virkerr som en herlig jente <3

Maria Josefine

11.03.2012 kl.17:51

Respekt! <3
Eg berre lurte på en ting. Om du let att det høgre auget, kva ser du då? Er det heilt svart eller kva? Bra skrevet, og at nokon ikkje vil bli kjent med deg pga det, er berre kjempeteit!

Julie haaland

28.03.2012 kl.22:38

Modig som skriver dette! Du virker som en sykt snill jente! og nydelig er du og! :)

Benedicte Veland

21.04.2012 kl.11:12

Bra skrevet og stå på videre.

Og du virker som en utrolig snill og hyggelig jente. At folk ikke kan bli kjent med deg på grunn av øyet ditt, er som du sier fordanna tragisk !

Skriv en ny kommentar

mathea

mathea

14, Bergen

Kategorier

Arkiv

hits